Search
среда 14 ноември 2018
  • :
  • :

Филе турс Кратово бизнис тројански коњ, формирана од ДПМНЕ, а лапа тендери од СДСМ

loading...

За неупатените Филе турс е компанија директно формирана од Емил Димитриев пржинскиот Премиер од Пробиштип и секретар во ВМРО ДПМНЕ најверојатно со партиски пари на злосторничкото здружение. Формирана за да ги земе тендерите со превоз на војската и истиот 5 години го работи и прави милионски обрт на капитал, инаку претпоставвите зборуваме за автотранспортно претпријатие. За 5 те години Филе турс е веќе моќен гигант и игра на сите можни тендери и по смена на власта бара подмитливи градоначалници од СДСМ ЗА ДА ИМ СЕ УВАЛИ и од истите да продужи да цица, а ќарот да оди за опозициската ВМРО ДПМНЕ.

Толку ојачуваат и под директна команда на Емил ја купуваат и фирмата од Пробиштип Црешово Топче и автобуската во Пробиштип.

Како моќна компанија сака да се доближи до актуелните градоначалници од североисточна Македонија и истите ако може да ги подмити и да ги земе сите возможни тендери. За ученици, превоз на работници во рудниците итн. Се разбира ќе им потфрли трошки а главниот ќар кој во превозот и не е така мал ќе оди кај Димитриев и ВМРО ДПМНЕ.

Се надеваме дека Градоначалниците ќе оддолеат и нема за ситни пари да си ја продадат партијата од која се избрани. Ама до колку тоа се случи се разбира ние ќе ги обелодениме и кaко дошло до целиот дил. Сега за сега да ве поздравиме.

Искрено ваш Доказм борец против сите режими

loading...