Search
среда 19 септември 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

Комити го одложуваат денешниот марш: Саздо не заслужува само 1.000 луѓе собрани во негова чест

Навивачката група комити го одложија денешниот закажан марш со цел да се соберат повеќе луѓе кои ќе маршираат за да му оддадат почит на починатиот Никола Саздовски, објавија тие на својот фејсбук профил.

„Во консултација со членството, се одлучи протестниот марш да се одложи на некој ден, бидејќи, познавајќи го менталитетот на нашиот народ, Саздо не заслужува 1000 луѓе собрани на марш во негова чест. Собирот мора да биде масовен и очекуваме присуство од сите добронамерни Македонци. Немојте да ја злоупотребувате загубата на фамилијата во исто време и наша загуба и да ја користите во било каква политичка игра. Ќе бидете казнети од народот за тоа. Дополнително ќе ве известиме за локацијата, времето и агендата на маршот – се наведува во информацијата.

loading...