Search
среда 14 ноември 2018
  • :
  • :

Палевме Југо и одевме на Јадран – Како изгледаше летувањето на времето?

loading...

Ќе се согласите, нема кој не ги памети летувањата од детството – тоа уникатно возбудување, радост и подготвеност да станеме уште рано – рано за да ги избегнеме жештините. Тогаш автомобилите немаа клима…

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-01.jpg

Не само што немаа клима, туку и патувањето траеше бесконечно. Само сетете се – илјадници автомобили од типот Југо наредени едно по друго, неверојатно бавни…

Задолжителна опрема за на плажа – гумени сандали, а оние повозрасните носеа боролети.

Да се потсетиме уште на неколку работи:

1. Некако вака изгледаше патот:

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-1.png

2. Возевме „југо, фичо или застава“.

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-2.png

3. Кога веќе ќе пристигневме на плажа, боролетите не ги соблекувавме.

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-3.png

4. Сите деца носеа пластични сандали.

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-4.png

5. Типичното кафуле/ресторан изгледаше вака:

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-5.png

6. Работите на плажа се носеа во пластични чанти

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-6.png

Уште 7 работи кои ги правевме на следната страна…

7. Навечер носевме еспадрили.

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-7.png

8. Изгледавме како морнари.

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-8.jpg

9. А, сме сонувале да изгледаме вака:

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-9.jpg

10. Вака мирисавме:

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-10.jpg

11. Музика слушавме со Walkman.

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-011.png

12. Читавме Bravo.

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-12.jpg

13. Наместо пораки си испраќавме разгледници.

potsetuvanje-kako-nekogash-ni-izgledaa-letuvanjata-14.jpg

Н. Г. | Црнобело

loading...